انتونی براون

 آنتونی براون: Anthony Browne

“آنتونی براون”تصویرگر و نویسنده انگلیسی است که تاکنون تصویرگری بیش از چهل کتاب را به انجام رسانده است و در سال ۲۰۰۰به سبب”مشارکت پایدار ” و سالها تلاش و خلاقیت در زمینه ی ادبیات کودک، موفق به دریافت جایزه ی جهانی هانس کریستین اندرسن ( Hans Christian Andersen Award) شد. این جایزه برجسته ترین جایزه ای است که به مجموعه آثار یک نویسنده یا تصویرگرکتاب کودک اختصاص مییابد و آن را نوبل کوچک نیز مینامند. او افزون بر این تاکنون دو بار جایزه “کیت گرین وی”(Kate Greenaway Medals) و سه بار جایزه “امیل”(Emil) را از آن خود کرده است.

کتاب های براون به بیش از ۳۰ زبان ترجمه شده اند و تصاویر کتاب هایش در نمایشگاه های داخلی و بین المللی بسیاری شرکت کرده اند. براون،مقام افتخاری ادبیات کودک و نوجوان بریتانیا برای سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ را به دست آورد.

براون درسال۱۹۷۶ نخستین کتاب خود را با نام “از خلال آیینه ی جادو” به چاپ رسانید. این کتاب چندان مورد توجه قرار نگرفت، هرچند که هنوز هم تجدید چاپ می شود. پس از آن کتاب “پیاده روی در پارک” را نوشت و تصوگری کرد (کتابی که پس از بیست سال آن را بازآفرینی کرد و با عنوان “صداها در پارک” به چاپ رساند). پس از آن کتاب” شکار خرس” را چاپ کرد، کتابی که از نظر تجاری و اقتصادی موفق تر از دو اثر قبل بود. اما کتابی که نقطه ی اوج و آغاز دنیای حرفه ای آنتونی براون به حساب می آید” گوریل “نام دارد. کتابی که در سال ۱۹۸۳ به چاپ رسید و اولین مدال”کیت گرین وی”را برای او به ارمغان آورد. علاوه بر آن جایزه ی امیل را نیز سه بار به دست آورد. ابتدا برای “گوریل” در سال ۱۹۸۳، سپس برای “آلیس در سرزمین عجایب” در ۱۹۸۸و در نهایت برای کتاب” صداها در پارک “در سال ۱۹۹۸. مهم تر آن که در سال ۲۰۰۰ به عنوان نخستین تصویرگر انگلیسی موفق به دریافت جایزه ی جهانی هانس کریستین اندرسن شد.

او در مورد تصاویر کتاب هایش و مخاطبان می گوید: “من این ایده را که به نام تصویرگری برای کودک، کتابی بسازم تا بزرگسالان از آن خوششان بیاید و لذت ببرند، دوست ندارم. خوانندگان کتاب های تصویری من طیف وسیعی از گروه های سنی هستند، با قابلیت های متفاوتی از خواندن متن یا درک تصویر. بنا بر این من دوست دارم تا چیزهایی را در تصاویر کتاب یا متن هایم بگذارم تا کشف شوند. افراد با سنین متفاوت، کودکانی که قدرت درک ادبی یا بصری بالاتری دارند یا کودکانی که یک کتاب را بیش از ۳ یا ۴ بار بخوانند، می توانند این عناصر را کشف کنند و از این یافته ها به فراخور سنشان لذت ببرند. من می دانم که کودکان در بیشتر موارد کتاب ها را به همراه بزرگتر هایشان می خوانند. بزرگسالانی که به دلیل فعالیت های روزانه خسته و کسل هستند. آن ها اگر از کتابی که برای کودکانشان می خوانند لذت نبرند و به هیجان نیایند، خستگی و کسالت خود را به کودکان نیز انتقال خواهند داد. بنابر این در تصاویرم سعی بر آن دارم تا نکاتی قابل دیدن و کشف برای تمامی گروه های سنی قرار دهم تا بزرگسالان نیز هنگام خواندن کتاب ها از آن لذت ببرند و علاقه ی خود را به کودکان انتقال دهند.”

 

Select your comment provider from settings.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علاقمندی ها 0