گواش

گواش: Gouache نیز یکی از تکنیک های آبی می‌باشد این شیوه از جهاتی به آبرنگ و از جهات دیگر به رنگ و روغن شبیه می‌باشد.

  1. گواش مانند آبرنگ در آب حل می گردد از جهت پوششی مانند رنگ و روغن می باشد. در واقع تفاوت اصلی گواش با رنگ های آبی در مقدار و میزان رنگدانه های آن است که در گواش بسیار بیشتر از میزان صمغ و ژلاتین می باشد.
  2. گواش به صورت لوله ای تیوپ و هم به صورت دوات در بازار عرضه می گردد که البته نوع لوله ای آن به دلیل اینکه کمتر در معرض هوا قرار می‌گیرد مناسب تر می باشد. اما برای کارهای وسیع تبلیغاتی که نیاز به حجم زیادی از رنگ می باشد میتوان از گواش شیشه ای استفاده کرد شفافیت زلالی دوام رنگ و همچنین افت کمتر درجه تیره و روشنی , نشانه های مرغوبیت گواش می‌باشد. قلموهای کار با گواش نیز همانند قلموهای آبرنگ می باشد.

ویژگی های گواش:

  1. خاصیت پوشش دهندگی گواش این امکان را به نقاش می دهد که از رنگ های روشن بر روی رنگ های تیره استفاده کند به دلیل شباهت تکنیک گواش و آبرنگ می‌توان از آن دو باهم در کارهای تبلیغاتی بهره جست.
  2. از دیگر ویژگی‌های گواش این است که خیلی زود خشک می شود و در اثر خشک شدن رنگ های زنده و شفاف اندکی مات می گردند.
  3. مهم ترین و سخت ترین عمل در کار با گواش عمل محو سازی می باشد که میان دو رنگ انجام می‌شود زیرا در صورت اتلاف وقت و دقت کم رنگ ها خشک شده و عمل محوسازی انجام نمی‌پذیرد. از این رو بعد از قرار دادن دو رنگ در کنار هم سریعا با قلمویی که به حالت مایل در دست گرفته ایم به حرکت افقی و عمودی بین دو رنگ پردازی و دائماً قلمو را با دستمال خشک میکنیم و این حالت نوک موهای قلمو حالت شانه ای دارد در صورتی که رنگ شما خشک شده باشد می توانید عمل محوسازی را با قلم موی خیس انجام دهید یا بدون خیس کردن قلمو با مرطوب کردن سطح کاغذ با همان قلم موی خشک عمل محوسازی را انجام دهید در هر صورت باید توجه داشت که سرعت عمل مهمترین عنصر در کار با گواش می باشد. البته سرعت عمل به معنی بی دقتی در کار نیست.

زمینه کار با گواش:

گواش را میتوان بر روی سطوحی چون بوم, کاغذ زیر سازی شده, چوب, گچ, سفال, شیشه و غیره به کار برد مشروط به اینکه سطح لغزنده و لیز نباشد.

مناسب ترین کاغذ برای نقاشی با گواش کاغذ های پرزدار و ضخیم می باشد.

مقوای کانسون از مهم ترین کاغذ ها برای کار با گواش است.

بسیاری از نقاشان حرفه ای گواش را برای کارهای تزیینی، دکور تئاتر، نقاشی های دیواری و غیره به کار می‌برند آشنایی با تکنیک گواش می‌تواند بهترین مرحله برای ورود به کار با رنگ روغن باشد

برای نقاشی با گواش باید سه نکته مهم آن را در نظر گرفت:

  1. ضخیم بودن لایه رنگ
  2. سریع خشک شدن رنگ
  3. افت تولید رنگ بعد از خشک شدن را به خاطر داشت که به خوبی شناخت یکی دیگر از مسائل مهم در کار با گواش میزان و نحوه ترکیب آب با گواش می باشد که به وسیله مقدار زیادی از آب می توان به مانند تکنیک آب مرکب آبرنگ به نقاشی پرداخت و یا با مقدار کمی آب یا حتی بدون آن آثار متفاوتی را به وجود آورد برای رنگ آمیزی سطوح وسیع با گواش باید مراقب بود که نهایتاً کار به صورت یکدست و بدون لکه در آید.

Select your comment provider from settings.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علاقمندی ها 0