کاردک

برای شروع تمرین کار با کاردک می توانید بر روی برگه کاغذ یا بوم به ایجاد بافت های مختلف توسط کاردک بپردازید و گاهی از نوک و گاهی از لبه و گاهی از کف کاردک استفاده کنید.
1. کاردک به عنوان ابزاری برای نقاشی دارای ۲ قسمت تیغه فلزی و دسته چوبی می‌باشد.
2. تیغه بعضی کاردک ها تقریبا بیضی شکل است و بعضی باریک و نوک تیز و شبیه ماله بندکشی.
3. کاردک تقریباً مناسب ترین وسیله برای نقاشی هنری و تبلیغاتی می باشد زیرا به سهولت مورد استفاده قرار می گیرد و نسبت به وسایل جدید کارایی بیشتری دارد.


امکانات کاردکها:
1. با کاربرد صحیح کاردک قادر خواهید بود که حالتی ابری در عین حال درخشان به رنگها بدهید حالتی شبیه مرمر و حتی حالتی مه گونه را می توان ایجاد کرد.
2. به وسیله کاردک می توانید به وسیله سفتی رنگ های داخل تیوپ به برجسته کاری بپردازید و یا لایه صاف و نازک با رنگ تخت و یکدست ایجاد کنید.
3. در کاردک رنگ ها را خیلی شل به کار نبرید.
4. در کار با کاردک ترکیب رنگ را هم بر روی تخته پالت و هم مستقیماً بر روی تابلو می توان انجام داد.
5. میتوان پیشاپیش شکل و طرح کلی را روی بوم طراحی کرد حتی رنگ آمیزی مقدماتی را انجام داد تا مشخص شود چه نقاطی را با چه رنگ و ترکیبی باید نقاشی کرد. این کار را می توانید روی کاغذ یا مقوای جداگانه انجام دهید یا حتی مثل برخی از نقاشان تمام این کار را یکباره با همان کاردک روی بوم انجام دهید.
کار نقاشی با کاردک را میتوان در دو مرحله اجرا کرد
1. اینکه با کاردک بر روی بوم که قبلا زیر سازی شده و بر روی آن با قلمو رنگ گذاری شده کار کنیم.
2. کار کردن بر روی بوم سفید می باشد.
در روش اول:
رنگ ها را باید بر روی پالت با هم ترکیب کرد و سپس بر روی بوم منتقل نمود.
در روش دوم
می‌توان با قرار دادن یک لایه و سپس لایه دیگر بر روی بوم به ترکیب کردن رنگ ها بپردازیم.
در آخر نیز برای حک و اصلاح نهایی و جزئیات و نکات ظریف و آنچه اصطلاحا پرداختکاری نامیده می شود از قلمو استفاده کنید و ترجیحاً قلم موی موی سمور باشد.
1. اگر طالب سبکهای جدید هستید بهتر است روی بوم رنگ نخورده و بدون طرح اولیه نقاشی کنید در این صورت ترکیب کردن رنگ ها و همچنین به دست آوردن درجه تیره روشنی مورد نظر بدون استفاده از تخته شستی مستقیما روی بوم انجام می‌گیرد.
2. پس نخست سطوح اصلی را تشکیل دهید و سعی کنید هر سطح از سطوح یا نقاط را با یک حرکت کاردک رنگ بزنید در واقع نباید مجدداً کاردک را روی همان سطح یا نقطه بکشید اگر هم نیازی به حک و اصلاح بود بگذارید برای بعد.
3. نقاط یا سطوح کوچک هم که شکل پیچیده و نسبتاً دشواری دارند باید در ابتدا با لایه نازک و رقیقی پوشش داده شوند تا بعد با لایه رنگ دوم شکل بگیرند.
4. برای مراحل بعدی نیز بهتر است رنگ ها را روی تخته پالت ترکیب کنید و بعد به کار ببرید اما برای ایجاد جلوه های مدرن بهتر است ترکیب را مستقیماً بر روی بوم انجام دهید.
5. حرکت کاردک را باید بی وقفه و یکباره انجام داد ضمناً مجموعه تابلو نیز به استثنای جزئیات بعد از تعیین شکل و طرح کلی باید در یک وهله نقاشی شود گرچه این نحوه کار را نمی توان در مورد تابلوهای بزرگ و سوژه های پیچیده و پرکار اجرا کرد زیرا شکل بندی مجموعه رنگ گذاری و غیره به زمان احتیاج دارد. سزان نیز یکی از نقاشانی بود که با کاردک به نقاشی می‌پرداخت و آثار ارزشمند ی آفرید ولی به نحوی متفاوت با کارهای انگر است. سزان عمدتاً طرح اولیه و شمای کلی کار را دقیق شکل می داد آنهم با لبه و نوک کاردک. با همین خطوط ترسیم شده با لبه کاردک و با چند لکه رنگ و حرکت سریع و قاطع کاردک حالت و مشخصه چهره را شکل می داده و به نوعی شخصیت پردازی می کرده است.

Select your comment provider from settings.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علاقمندی ها 0