مداد طراحی

مداد: گرافیت میله ای شکل روکش شده از چوب نرم به طول 15 سانتیمتر است. در قرن 17 میلادی از گرافیت بدون روکش استفاده می شد. اما فرم امروزی مداد از قرن 19 میلادی باب شد.

گرافیت: شکلی از کربن و معروف به سیاه معدنی یا سرب سیاه است. برای طراحی بسیار مناسب است. از پهنا با نوک آن می توان برای ایجاد خط و سایه روشن در طراحی استفاده کرد.

مداد های طراحی به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند:

1- مداد های نرم و پر رنگ B

2- مداد های معمولی HB

3- مداد های خشک و کم رنگ H

 1- مداد های با نوک نرم و پر رنگ تر: این نوع مدادها دارای نوکی پهن تر نسبت به سایر مداد ها هستند، نوک آن ها کاملا مشکی و پر رنگ می باشد. وقتی با این نوع مداد ها طراحی می کنید متوجه نرمی نوک آن خواهید شد. مشخصه اصلی این مدادها حرف B است، که روی بدنه مداد درج شده است و با شماره های مختلف درجه بندی می شوند.معداد نرم، خاک رس کمتر با کربن ترکیب می شود.

2- مداد های با نوک معمولی: این نوع مداد ها را همه جا می توان پیدا کرد، اگر به نوشته روی اکثر مداد ها توجه کرده باشید حرف HB را حتما روی مداد دیده اید. این مداد زبری متوسط دارد و در بیشتر طراحی ها کاربرد خواهد داشت.

3- مداد های با نوک خشک و کمرنگ تر: دسته سوم مدادها دارای نوکی نازک تر نسبت به سایر مداد ها هستند، نوک آن ها نسبتاً کمرنگ می نویسد. وقتی با این نوع مداد ها طراحی می کنید متوجه زبری و خشکی نوک آن خواهید شد. مشخصه اصلی این مدادها حرف H است، که روی بدنه مداد درج شده است و مانند مداد های B با شماره های مختلف درجه بندی می شوند.معداد سخت، خاک رس بیشتر با کربن ترکیب می شود.

شماره های مدادها از زبری به نرمی به ترتیب زیر می باشد: 6B, 5B, 4B, 3B, 2B, 1B, HB, 1H, 2H, 3H, 4H…

مداد زغالی(کُنته)

  1. شکل این مداد شبیه مدادهای معمولی ولی مغز آن اغلب از جنس زغال می باشد. کاغذ مناسب برای طراحی با مداد کنته، کاغذهای بافت دار می باشد.
  2. این نوع مداد نسبت به مدادهای گرافیتی تن غلیظ تری دارد و برق نمی زند و درجات مختلفی از سایه روشن را می توان با آن ایجاد کرد. برای این کار از محو کن استفاده می شود.
  3. این مداد همان سن گوئین است که یکی از ابزارهای خوب طراحی است که هم منبع طبیعی دارد(سنگ رس سیاه) و هم به طور مصنوعی ساخته می شود (استخوان سوخته – گچ – گرافیت و چسب گیاهی)

Select your comment provider from settings.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علاقمندی ها 0