سالن

سالن salon [فرانسوی]

در اصل به معنای گردهمایی منظم چند دوست در یک خانه بود و معمولا بانوی آن خانه ریاست جلسات را بر عهده داشت . سالن های روشنفکری در سده هفدهم در فرانسه پا گرفتند ونقش مهم در زندگی هنری و ادبی این کشور ایفا کردند (( اتل د رامبویه )) ( که در 1667بنیاد نهاده شد ) ، مشهورترین این گونه سالن ها بود . این سالن ، هر ساله آثار اعضای آکادمی سلطنتی نقاشی و مجسمه سازی را به نمایش می گذاشت. پس از انقلاب فرانسه ( 1789) درهای سالن به روی همه هنرمندان گشوده شد .
در معنای رایج تر به نمایشگاههای رسمی سالانه در پاریس اشاره دارد. در سده نوزدهم، سالن زیر نظر هنرمندان آکادمیک و تحت حمایت دولت اداره می شد؛ و هرگونه نوجویی را مردود می شمرد. کوربه با بر پا کردن نمایشگاهی مستقل ( 1885 ) مبارزه ای جدی را با سالن رسمی و گردانندگانش آغاز کرد.

jul31835

سالن پاییزsalon d automne [فرانسوی]

نام یک نمایشگاه سالانه که به دست فووها و با همکاری برخی هنرمندان دیگر در پاریس بنیاد نهاده شد (1903). ماتیس، بنار و مارکه از بنیانگذران و ژردن _ معمار _ سرپرست (( سالن پاییز )) بودند .این سالن با ارائه آثار گوگن (1903) و آثار سزان (1905) اثری عمیق بر هنرمندان نسل جوان اروپایی گذاشت. در یکی از این نمایشگاه ها بود که نام فووها توسط لویی وسل _ منتقد _ بر آنها نهاده شد (1905)

سالن مردودین salon des refuses [فرانسوی]

نام نمایشگاهی خاص متشکل از آثار مردود شده در سالن رسمی. این نمایشگاه در پی اعتراض شدید گروهی از مردودین، به دستور ناپلئون سوم در پاریس بر پا شد (1863). بدین ترتیب آثار هنرمندانی چون مانه، فانتن لاتور، سزان و پیسارو در معرض دید عموم قرار گرفت. پرده ناهار در چمنزار اثر مانه جنجالی را بر انگیخت که به بسته شدن این نمایشگاه انجامید.

سالن مستقلان salon des independants [ فرانسوی ]

نام نمایشگاهی که نخستین بار با کوشش هنرمندانی مخالف هنر آکادمیک و به منظور مقابله با سالن رسمی، در پاریس گشایش یافت.
(1884). این سالن طی چند سال فعالیت خود به معرفی آثار سرا، سینیاک، گوگن، سزان، و هانری روسو پرداخت.

Select your comment provider from settings.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علاقمندی ها 0